DMV proizvodi

Proizvodi iz našeg asortimana bazirani su na tehnologiji koja je potpuno u skladu sa ekološkim i zdravstvenim zahtevima. Naši proizvodi se koriste za proizvodnju sveća, u tekstilnoj industriji, u proizvodnji papira, za izradu kozmetičkih proizvoda. DMV - u skladu sa prirodom.

Sveće

Karakteristike

Sveća je predmet valjkastog oblika, izliven od voska ili neke druge masne materije, kroz koga je provučen fitilj. Fitilj se uglavnom pravi od prediva. Od vrste prediva i njegove hemijske obrade, zavisi i sposobnost fitilja da upaja toplotu. Telo sveće se uglavnom pravi od parafina, masti, pčelinjeg voska ili stearina. Sveća služi kao izvor svetlosti, a svoju funkciju ostvaruje plamenom koji nastaje sagorevanjem fitilja. Telo sveće, koje okružuje fitilj, ima za svrhu da uspori njegovo sagorevanje. Sveće se koriste za osvetljavanje i u ceremonijalne svrhe. Postoje dekorativne i verske sveće. Postoje sveće od čistog voska i od mešavine. Voštane sveće izrađene su od pčelinjeg voska što omogućava potpuno sagorevanje bez slivanja voska.
Proizvodnja i upotreba sveća je povećana u prvoj polovini XX veka, zato što je veliki rast industrije nafte i mesa doveo do povećanja cena nusprodukta koji su postali sastavni deo sveća - parafina i stearinske kiseline. Popularnost sveća se nije mnogo menjala sve do sredine osamdesetih godina XX veka, kada su sveće postale veoma popularne kao dekorativni predmeti, i kao predmeti za podizanje raspoloženja. Odjednom su sveće bile dostupne u najrazličitijim oblicima i bojama. Takođe, svećama su dodavani razni aromatični mirisi, što je naročito uticalo na rast njihove popularnosti.


sto2